«Процвітаюча бібліотека сьогодні – процвітаюча держава завтра.»

Previous Image
Next Image

З давніх-давен повелося, що вогонь, вогнище повинна підтримувати жінка. Можливо і тому в бібліотеці ліцею працюють дві чудові жінки, які бережуть духовне тепло, потрібне нашим вихованцям. Ліцеїсти для бібліотеки – важливі і дорогі гості, для яких двері завжди навстіж: гамір, сміх, розмови не змовкають в цьому храмі книг.

Бібліотекарі Ірина ПАВЛІЩЕВА та Світлана СЕЛЕЗЬКО віддають всі свої знання, вміння і любов, а корзинка з цукерками ніколи не міліє. Пані Ірина і пані Світлана працюють за принципом: «Процвітаюча бібліотека сьогодні – процвітаюча держава завтра…»

А сьогодні бібліотека зустрічала дорогих і бажаних гостей – колег зі шкільних бібліотек міста та області, слухачів курсів підвищення кваліфікації КЗВО “ОДЕСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ”.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв –випускників.
Наші бібліотекарі ділилися досвідом між колегами щодо національно-патріотичного виховання молоді, оскільки цей напрямок роботи бібліотекаря сьогодні є надзвичайно актуальним. Адже патріотизм – це відчуття того, що в моїй країні все мене стосується і все залежить від мене. А патріотизму пані Ірині і пані Світлані не займати – в 2014 році вийшли разом з родинами із окупованого росією Криму. Ой як болить за Україну!

Ірина Павліщева розповіла, як повнився бібліотечний фонд, ділилися досвідом роботи літературного театру і маленького «музею» старовинної книги. Пограли в інтерактивні ігри, нагородивши переможців призами – книгами, влаштували літературний батл,…і на завершення «Баба Параска і баба Палажка» у виконанні Ірини ПАВЛІЩЕВОЇ і Світлани СЕЛЕЗЬКО.
Талановиті люди, талановиті в усьому.

Гості – теж бібліотекарі, і тому все пройшло на одній літературній і творчій хвилі. Був мужчина). А як він співав, читав вірші. Заслухалися! А пані Валентина розгадувала орнаменти вишиванок,…точно мольфарка). І прикрасою зустрічі став український коровай, з любов’ю випечений Світланою РИЗУНИК – нашою берегинею.

Прекрасні відчуття гармонії від живого спілкування і очікування подальшої співпраці – це післясмак, який залишили ці чудові люди.
Разом до Перемоги.