Фронтмен гурту «Мандри» Сергій Фоменко: «Найцінніша річ, яку людина може отримати, — це знання»

Previous Image
Next Image

Військово-морський ліцей імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного отримав свою «Бібліотеку сержанта».
Організатори заходу — громадська організація «Реформація» за грантової підтримки Українського культурного фонду і видавництва «Наш формат».

До слова, такий подарунок вихованці ліцею отримали напередодні відкриття нового приміщення бібліотеки, яка є справжньою гордістю закладу. Всього літературний фонд флотських ліцеїстів поповнили 750 книг від різних українських видавництв. Тематика різноманітна: книги з військової стратегії та тактики, історичні розвідки і твори з політології, мемуари, біографії світових лідерів, твори ветеранів українсько-російської війни.

— Вважаємо, що можемо виростити суспільство тільки тоді, коли почнемо з освіти молодого покоління, коли навчимо людей думати, читати, займатись самоосвітою, критично мислити. Чому вирішили почати з військових навчальних закладів? Тому, що саме військо становить еліту не лише України, а будь-якої нації. Хочемо, щоб наші захисники мали не лише гарний вишкіл, а й були інтелектуально підковані, — зазначила координаторка проєкту Антоніна Артамонова. — Звісно, не могли запропонувати будь-що. Хотілось, аби книги сприяли самоосвіті. Тому звернулися до авторитетних літераторів, політиків, військових з проханням скласти список книг, рекомендованих молоді для читання. Потім із отриманого переліку близько місяця обирали найкраще. Так у «Бібліотеці сержанта» з’явилося 300 найменувань, з яких 250 ви отримали у трьох примірниках.

Крім того, у стінах ліцею відбулася зустріч курсантів з фронтменом гурту «Мандри» Сергієм Фоменком. Сергій «Фома» Фоменко — український співак, гітарист, композитор, автор пісень, фронтмен і лід-вокаліст українського фолк-рок-гурту «Мандри», народний артист України. Сергій активно підтримує різноманітні благодійні проєкти в Україні, виступає на численних благодійних концертах.

«Фома» — справжній фанат читання. Він розповів ліцеїстам про деякі з подарованих книг, а також зазначив, що вибір і тематика дозволять кожному знайти те, що йому до душі.
— Найцінніша річ, яку людина може отримати, — це знання. Вони роблять її сильною, мудрою, впевненою під час прийняття рішень, а це неабияк важливо у професії військового. Радий долучитися до проєкту і мрію мати таку бібліотеку в себе. Гадаю, до старості 250 книг мені б вистачило, — пожартував Сергій Фоменко.

Після завершення заходу тимчасовий виконувач обов’язків начальника Військово-морського ліцею імені віцеадмірала В. Безкоровайного капітан 2 рангу Сергій Плехун вручив гостям пам’ятні сувеніри, а Сергій Фоменко, за традицією, залишив теплі побажання в книзі почесних гостей ліцею.

Наталія Задверняк
Кореспондент АрміяInform
https://armyinform.com.ua/…/frontmen-gurtu-mandry…/…